Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zaboravite tablete!

Prije nego lovu potrošite na nove farmaceutske pripravke, pokušajte bolove izliječiti prirodnim putem.

Glavobolja
Glavobolju najviše uzrokuje brzina svakodnevnog života i stres. Kako biste iskorijenili svakodnevne glavobolje koje vas tište, pokušajte što više šetati, a hrana koja će vas izliječiti je zapravo piće, odnosno biljni čaj s limunom. Čaj od mente potaknut će cirkulaciju i riješiti vas glavobolje. Med u kombinaciji s limunom i čajem odličan je lijek za mamurluk.

Nesanica
Stres je jedan od glavnih faktora zbog kojeg nemate dovoljno zdravog sna. Kako biste se jednom zauvijek riješili besanih noći i konačno utonuli u opuštajući i miran san, morate promijeniti način prehrane. Riješite se alkohola, kofeina i nezdravih namirnica. Hrana koja će učvrstiti vaš san i podariti vam noći ispunjene lijepim snovima jest hrana bogata vitaminom B. Stoga prije nego krenete u krevet pojedite bananu, orahe, bademe i lješnjake.

Čir
Brojni su faktori koju mogu uzrokovati čir, a neki od njih su nezdrava prehrana i psihička opterećenja. Bolove uzrokovane čirom mogu ublažiti sokovi od šljive, papaja, namirnice bogate vitaminom B – orašasti plodovi i jogurt. Ukoliko imate čir izbjegavajte kavu i kiselu hranu, izbacite masnu i slatku hranu iz svog jelovnika.

M.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo