Hrana i recepti

Hrana i recepti

Biste li se odrekli seksa zbog vitke linije?

Vitka linija zaista je bitna za mnoge žene, no koliko su daleko one spremne otići?

Svaka druga žena odrekla bi se seksa na godinu dana ako bi to značilo da može biti mršava! Ovo su rezultati istraživanja koje je proveo časopis Fitness nad 2400 Amerikanki.

Za 49 posto ispitanica pitanje mršavosti uopće nije presudno – 49 posto radije bira dobar seks i kojih 13 kila viška. Metoda mršavljenja za mnoge žene je preskakanje obroka (43 posto), dok je 39 posto ispitanica bilo žrtva instant dijete kojima se kilogrami tope velikom brzinom, ali nakon koje se oni još brže vraćaju natrag.

U svijetu u kojem vladaju mediji i poznate osobe, sve su češći planovi prehrane i vježbanja koje podupiru poznate osobe. Tako se Prijateljica Jennifer Aniston i Gwyneth Paltrow kunu u detoksicirajuće kure sokovima. Njihov je prijedlog slijedilo 30 posto ispitanica koje su probale očistiti svoje tijelo na ovaj način, no istovremeno kuru nikada ne bi ponovile.

Izvršna urednica časopisa koji je proveo istraživanje tvrdi kako je pritisak mršavljenja svuda oko nas. “Slike s televizije i iz filmova, glumice… osjećate mnogo pritiska kao žena kako biste trebale biti mršave. Žene znaju da je teško izgubiti kilograme i zadržati liniju, stoga su voljne probati stvari koje rade brzo – čarobnu tabletu. Svi želimo brze rezultate”, komentirala je Pam O`Brien.

“Ako se pridržavate zdrave prehrane, što je oko 1500 kalorija dnevno, izgubit ćete od 0,45 do 0,91 kilograma tjedno. Tjelovježba je također bitan faktor. Probajte pronaći nešto u čemu uživate, bez obzira radi li se o trčanju ili vožnji bicikla. Vježba otpušta endorfin koji pospješuje metabolizam”, savjetovala je izvršna urednica časopisa.

Vježbanje je metoda mršavljenja za samo petinu ispitanica koje provode više od dva sata dnevno znojeći se, dok je 44 posto čitateljica priznalo kako trenutno održavaju dijetu.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo