Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mučimo se sa suvišnim božićnim kilama sve do kraja ožujka

Sve kilograme koje ste marljivo nakupljali za vrijeme božićnih praznika “vući” ćete do kraja ožujka. Jeste li još uvijek na “vi” s vagom?

Purica s mlincima, božićni kolači i torte, francuska salata… ako ste se svime ovime nakrcavali za vrijeme Božića i niste slijedili naputke naše nutricionistkinje Marine Jakšić (Blagdansko prejedanje: Neka vam oči ne budu gladnije od želuca!), sigurno ste to platili svojom linijom. Prema istraživanju koje je proveo MSN, taj ćete božićni višak kilograma vući sve do kraja ožujka.

Istraživači su na temelju ankete zaključii kako je prosječni Britanac samo za božićni ručak konzumirao 2300 kalorija!

Kada se tome nadodaju ostali obroci u danu, alkoholna ili gazirana pića te deserti, dođe se do zaključka kako je unos kalorija daleko veći od onog potrebnog za naše funkcioniranje. Samo tih 2300 kalorija ručka jednako je 115 posto preporučenog dnevnog unosa kalorija kada govorimo o ženama i 92 posto ako je riječ o muškarcima.

Bilo kakva dijeta nakon Božića mora biti razumna i uravnotežena jer brzinske dijete ne djeluju, a brza rješenja neće biti dugotrajna. Ključ je u tome da polako jedete bez umaka i punjenja, a također budite aktivni i sagorite suvišne kalorije, savjetovala je nutricionistkinja Dora Walsh u razgovoru za Daily Mail.

Ako još niste dostigli svoj cilj ili ne znate kako započeti svoju transformaciju, Ordinacija.hr vam može pomoći. Provjerite naše rubrike Dijete i Fitness u kojima ćete pronaći plane prehrane i vježbanja namijenjene mršavljenju i zatezanju tijela.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo