Hrana i recepti

Hrana i recepti

Radite ovo 15 minuta nakon večere za vitku i fit liniju

Ako volite pravu talijansku pizzu, ali i talijansku tjesteninu, možda će vam se svidjeti i izvorno talijanski trik koji pomaže kod održavanja vitke linije.

Radi se o svakodnevnoj kratkoj šetnji iz pukog zadovoljstva (talijanski passeggiata) i to nakon obroka. Poanta ove šetnje je uživanje u danu, čavrljanje sa susjedima te druženje s obitelji na kraju radnog dana, prenosi Women’s Health
Prema novoj knjizi Preventiona The Fat Cell Solution, svakodnevna šetnja stvara idealnu podlogu za mršavljenje.

Dobra navika nekoliko kratkih šetnji

I istraživanje objavljeno u magazinu Diabetes Care, u kojem su sudjelovali odrasli ljudi koji imaju rizik od dijabetesa, potvrdilo je kako tri šetnje od 15 minuta nakon jela pomažu u regulaciji šećera u krvi. Ovih nekoliko kratkih šetnji ima jednak utjecaj kao i dugačka šetnja od 45 minuta. No, navika kratkih šetnji nekoliko puta u danu iznimno je dobra jer se dižete od radnog stola ili s kauča čime smanjujete i razinu stresa.
Kratka šenja nakon večere ima još više koristi; lagana fizička aktivnost prije spavanja pomaže vam da bolje i kvalitetnije spavate. To je vrlo jednostavan način da pokrenete metabolizam, a da uopće se osjetite da ste “vježbali”.

Povratak prirodi – blagodati bosog hodanja su višestruke

Kako se pokrenuti?

Nakon večere nemojte paliti televizor već krenite u šetnju od 15 minuta. Nakon nekoliko tjedana, dodajte još jednu šetnju ujutro te nakon ručka ili negdje poslijepodne, prenosi Prevention. Osjećat ćete se zdravije, zadovoljnije, bolje ćete spavati, ali i napraviti nešto dobro za svoju formu i liniju.
 

Kako šetnja pozitivno utječe na vaše tijelo

 
M. P. 
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo