Donosimo vam recept za kolačiće koji su inspirirani okusima raskošne bečke čokoladne torte Sacher koja je prvi put napravljena 1832. godine.
Sacher kolačići sa višnjama
Potrebno za 40 kolačića:
- 300 g brašna
- 50 g gorkog kakaa
- ¼ žličice soli
- 200 g omekšalog maslaca
- 100 šećera
- 1 jaje
- 150 g džema od marelice
- 20-ak kandiranih višnji, prepolovljenih
Potrebno za kremu od čokolade:
- 200 g tamne čokolade
- 2 žlice maslaca
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, prekrijte tri velika lima papirom za pečenje.
- U posudu stavite brašno, kakao i sol.
- U drugoj posudi miješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane blijeda i kremasta. Dodajte jaje i miješajte dok se ne poveže.
- Umiješajte smijesu s brašnom kako biste formirali glatko tijesto.
- Oblikujte tijesto u kuglice veličine oraha pa ih stavite na lim za pečenje.
- U svaku kuglicu utisnite palac kako bi nastalo malo udubljenje.
- Pecite ih 12 minuta dok ne otvrdnu. Ostavite da se hlade na lim,u za pečenje par minuta.
- Žlicom stavite džem od marelice u svako udubljenje. Ostavite da se potpuno ohlade.
Krema od čokolade
- Na pari otopite maslac i čokoladu. Ostavite da se ohladi.
- Stavite kremu u slastičarsku vrećicu s malim zvjezdastim nastavkom te istisnite malo kreme na svaki kolačić.
- Na vrh stavite pola višnje i pustite da odstoje 30 minuta.
Recept za sladokusce: Brownie kolač od limuna
A. A.
Foto: Shutterstock