Sveprisutna bundeva prava je zvijezda listopada!
Ako ćete svoj dom ukrasiti izrezanim bundevama za Noć vještica, njihovo meso nipošto nemojte baciti. Mnogo je jela koja možete napraviti od bundeve, a danas vam donosimo recept iz kuharice Kruh i peciva Maje Kafeček za ukusne kruščiće.
Sastojci:
- 300 grama polubijelog pšeničnog brašna
- 150 grama integralnog pirovog brašna
- jedan suhi kvasac
- žličica soli
- 250 grama pirea od bundeve
- 100 grama tofua
- sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu te zamijesite. Po potrebi možete dodati sojino mlijeko ili vrhnje – procijenite po gustoći pirea od bundeve. Trebate dobiti mekano, ali kompaktno tijesto.
2. Tijesto ostavite neka se diže dva sata. Oblikujte ga u okrugla peciva (dobit ćete devet-deset komada) i ostavite ih neka se još dižu 30 minuta.
3. Pecite ih 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stunjeva.
Dobar tek!
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock