Kruh s roštilja je mnogima i najdraži dio ručaka…
Ako je vatra već spremna zašto ne na njega staviti i malo kruha koji će svojom hrskavošću i aromom dima sigurno biti odličan dodatak ručku.
Priprema ne može biti jednostavnija, ali ipak je važno pripaziti na neke stvari kako bi kruh ispao savršeno. Naravno, možete mu dodati i razne začine te ulje.
Recepti za najsočniju piletinu na roštilju: s limunom, jogurtom, medom…
Koji kruh odabrati?
Stariji kruh je odličan za roštilj jer će postati hrskav i punijeg okusa. Kruh od kiselog tijesta, ili pogače sa začinima su isto odličan izbor. Iako će već izrezani kruh poslužiti
Kako se kruh peče na roštilju?
Idealno je da rešetka bude srednje vruća, ali ako ne možete to postići onda je važno kruh peći na rubovima roštilja.
- Narežite kriške debljine 3 cm
- Strane kruha premažite maslinovim uljem ili maslacem
- Stavite na roštilj i pecite na svakoj strani 2-3 minute
- Maknite kruh sa roštilja, poslužite hladno ili toplo
Što se još može koristiti za savršen okus kruha?
Ovdje stvari postaju zanimljive! Rekli smo kako ga možete premazati uljem ili maslacem, ali ako vam je želja, stvari možete učiniti zanimljivijima ako kruhu dodate omiljene začine, tako na primjer nakon što ste ga premazali uljem, možete dodati malo mješavine povrtnih začina ili;
- ulje sa začinima
- maslac sa začinima
- mljeveni češnjak
- svježe ili sušene začine
- soja umak
- svježe naribani đumbir
- nasjeckanu limunsku travu
- limunov sok
- ljute papričice
I vi pečeno meso prelijete s marinadom? Ovo su najveće greške i najbolji trikovi za roštilj
Dodatno možete na kruh staviti:
- naribanog sira
- svježe začine
- pesto ili svježi umak od rajčice
Sve smo vam napisali, a na vama je da eksperimentirate i uživate u ručku!
A. A.
Foto: Shutterstock