Kolačići s rižinim pahuljicama: Genijalna poslastica zanimljivog okusa koja se ne peče

Rižin kolač

Ako do sada niste radili ništa s rižinim pahuljicama, vrijeme je da probate.

Ovaj jednostavni recept potpuno je drukčiji od svih poslastica koje ste do sada radili, a svidjet će se svima, ne samo ljubiteljima čokolade s rižom.

Sastojci:

  • 110 g maslaca
  • 80 ml kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice ruma ili brandyja
  • 1 pakiranje (oko 250 g) mini marshmallowsa (sljezovih kolačića)
  • 1 žličica soli
  • pola žličice ribanog muškatnog oraščića + dodatno za posipavanje
  • malo cimeta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g rižinih pahuljica

Pavlova rolada s voćem po izboru – jednostavna, neodoljiva i spremna taman za ručak

Priprema:

Pripremite manji lim za pečenje i premažite ga maslacem te obložite papirom za pečenje na način da rubovi papira vise sa strane.

Otopite maslac u velikoj zdjeli. Dodajte kondenzirano mlijeko i liker po izboru. Miješajte smjesu na vatri dok se ne sjedini i dok se ne počnu stvarati mjehurići, oko dvije minute. 

Dodajte sljezove kolačiće, sol, muškatni oraščić i cimet i nastavite miješati dok se sljezovi kolačići ne rastope. Dodajte ekstrakt vanilije i maknite s vatre. 

Na kraju dodajte rižine pahuljice i promiješajte. 

Smjesu stavite u lim za pečenje, prekrijte s plastičnom folijom i lagano pritisnite rukama kako biste ravnomjerno poravnali slasticu. 

Maknite foliju i pospite s ribanim muškatnim oraščićem te ostavite da se hladi oko sat do dva. 

Sada primite rubove papira za pečenje i izvadite kolač van iz lima. Režite na kocke. 

Dobar tek!

Oblak torta: Desert kao stvoren za nedjeljni ručak koji trebate pripremiti dan ranije

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!