Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mario Valentić za vas kuha “Špinatno-mesni pitarović”!

Osobno uvijek biram i tražim meso koje je što ‘čišće’, dakle bez dodataka modernog doba, tvrdi Mario.

Boreći se u PIK kulinarskom dvoboju “Manje je više” s paklenim Kaubojem Zlatkom Horvatom, naš je omiljeni kondicijski trener Mario Valentić pokazao stručnost pripreme laganih, ali nutritivno vrijednih obroka.

Što to pametno kuhaju Irina Čulinović i Mario Valentić?

“Polaznici mojih treninga često od mene traže savjete vezano uz pravilnu prehranu. Osobno uvijek biram i tražim meso koje je što ‘čišće’, dakle bez dodataka modernog doba pa su proizvodi pod brandom PIK koji ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju proizvodi koje ću svakako preporučiti i drugima“, istaknuo je Mario Valentić.

Dok je njegov protivnik pripremio laganu salatu s mortadelom, Mario je pripremio “Špinatno-mesni pitarović”.

Sastojci za četiri osobe:

  • tri jaja

  • himalajska sol – cvijet soli
  • heljdino brašno
  • jedna-dvije žlice pšeničnih mekinja
  • 300 grama listova koprive ili mladog špinata – blanširani ili svježi ovisno o osobnim preferencijama
  • jedan poriluk
  • jedan komorač
  • 200 grama šunke
  • kokosov maslac ili maslinovo ulje
  • domaće vrhnje i vlasac za dekoraciju

 Priprema:

1. Jaja istucite pjenilicom, dodajte u njih himalajsku sol, heljdino brašno pšenične mekinje i vode. Svježe ili lagano blanširane listove koprive ili špinata, poriluk, komorač i šunku izrezane na trake ili kockice dodajte prethodno pripremljenoj smjesi.

2. Sve zajedno izlijte u prethodno zagrijanu tavu za palačinke i dobro ispecite s jedne strane te okrenite i kratko ispecite i s druge strane. Dobivenu palačinku podijelite na osam trokuta, svaki trokutić ukrasite vrhnjem i posujte svježim vlascem. Poslužite kao samostalno jelo ili međuobrok.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo