Pečeno meso prelijevate marinadom? Ovo su najveće pogreške i najbolji trikovi za roštiljanje - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pečeno meso prelijevate marinadom? Ovo su najveće pogreške i najbolji trikovi za roštiljanje

Shutterstock

Toplo vrijeme jednostavno poziva da se izađe van, pa iako je dobro izbjegavati druženja i okupljanja, roštilj u vrtu možete pripremiti za vašu obitelj.

Engleska Agencija za standarde hrane donosi nekoliko savjeta kako pripremati i tretirati meso koje ćete peći na roštilju kako biste izbjegli moguće trovanje hranom.

Je li sigurno jesti jaja kojima je istekao rok trajanja? Naučite kako provjeriti jesu li pokvarena

Kako biste izbjegli trovanje hranom, pazite kamo stavljate sirovo meso. Odvajajte komade prije pečenja te koristite različite posude i pribor za kuhanje. Također, ne koristite marinade koje su bile u doticaju sa sirovim mesom na pečenom mesu.

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

Njima je potrebno nešto više vremena da se dobro zagriju pa uvijek dobro provjerite je li meso dovoljno pečeno tako da komad mesa prerežete na pola i provjeriti je li ostalo sirovih dijelova.

OBRADA NAMIRNICA PRIJE KUHANJA

Ovo je odlična idejaPiletinu tako možete staviti u pećnicu prije roštilja pa je na njemu ju samo dovršiti. Osjetiti ćete onu finu aromu dima, a istodobno biti sigurni da je meso potpuno pečeno.

ZAGORENO NE ZNAČI KUHANO

To što je meso na vatri postalo crno ne znači da je kuhano iznutra. Meso okrečite redovito, a mljeveno meso, piletinu u kobasice obavezno provjerite prije konzumacije.

Kolač od jagoda – jednostavan desert koji sigurno neće dočekati nedjelju!

NE PERITE SIROVU PILETINU

Pranjem piletine možete bakterije sa nje prenijeti na ruke, robu i predmete za kuhanje. Visoke temperature će ubiti sve bakterije, pa nema potrebe da se meso prethodno pere.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo