Donosimo vam recept za pripremu originalnog japanskog specijaliteta s potpisom slavnog chefa Motohika Mochizukija iz zagrebačkog restorana Hanami.
Sastojci:
- 7-8 litara vode
- 1 pile
- 7-8 glavica češnjaka
- 50 g svježeg đumbira
- 200 g poriluka (kuhati 4-5 sati)
- rižin ocat
Dodati:
- 1-1,5 dl soja-sosa
- 0,2 dl ramen rezance
- jedno kuhano jaje
- gljive
Dr. Lejla Kažinić Kreho otkriva zašto izbjegava mlijčne proizvode i koje namirnice obožava
Priprema:
Meso stavite u posudu za pečenje, dodajte temeljac, sojin umak, rižin ocat, svježi đumbir i češnjak. Poklopite posudu te je ubacite u pećnicu zagrijanu na 150˚C i “kuhajte” 4-5 sati. Nakon toga pojačajte pećnicu i dodajte preostale sastojke. Gusti i aromatični temeljac koji vam je ostao po potrebi razrijedite s malo vode te ga prebacite na štednjak. Ubacite u njega narezane gljive i kuhajte na srednje jakoj vatri dok gljive ne omekšaju. Kad gljive omekšaju, ubacite i ramen rezance te nastavite kuhati dok rezanci nisu kuhani. Skuhajte i meko kuhana jaja. Meso natrgajte na komadiće ili ga narežite na tanke šnite. Poslužite toplo.
Kajenski papar, batat, jogurt, đumbir… 10 (ne) običnih namirnica za jačanje imuniteta
M. S.
Foto: Shutterstock