A kada pojedete samo jedan zalogaj, znamo da ćete se složiti.
Što bi ovaj kolač činilo savršenim? To može biti mekano i prozračno tijesto koje se priprema od jaja i brašna ili krema od vanilije punog okusa… Ali ipak možda najbolje da isprobate sami i odlučite tako čime vas je ovaj kolač oduševio.
Potrebni sastojci:
- 440 g brašna
 - 1 žličica soli
 - 2 žličice praška za pecivo
 - ¾ žličice sode bikarbone
 - 345 g neslanog maslaca
 - 300 g šećera
 - 3 velika jaja + 2 bjelanjka
 - 1 žlica ekstrakta vanilije
 - 360 ml mlaćenice
 
Probajte tortu od sira kako je pripremaju u New Yorku – postat će vaš novi omiljeni desert
Krema od vanilije (premaz)
- 345 g neslanog maslaca
 - 450 g šećera u prahu
 - 80 ml mlijeka ili vrhnja
 - 1,5 žličice ekstrakta vanilije
 - prstohvat soli
 
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite okruglu posudu za pečenje maslacem i obložite masnim papirom.
 - Pomiješajte brašno, sol prašak za pecivo i sodu bikarbonu te stavite sastane.
 - Mikserom istucite maslac i šećer dok ne postane kremasto.
 - Dodajte toj smjesi 3 jaja, 2 bjelanjka i ekstrakt vanilije te miješajte.
 - Smanjite brzinu miksera i dodajte suhe namirnice ovoj smjesi. Dodajte mlaćenicu. Pomiješate dobro.
 - Sve prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 25 minuta.
 - Izvadite van i ostavite da se hladi.
 
Krema od vanilije (premaz):
- U velikoj posudi mikserom istucite maslac pa dodajte šećer, mlijeko, ekstrakt vanilije i sol. Pojačajte brzinu miksera i miksajte još par minuta. Ako je pretvrdo, dodajte još malo mlijeka, ako je presladak, dodajte malo soli.
 
Osvježavajući kolač od korice limete i maslinova ulja koji će vas raspametiti
Priprema:
- Tankim nožem odrežite površine biskvita kako biste dobili ravne plohe. Prerežite na tri dijela.
 - Jedan sloj kolača stavite na ravnu plohu i premažite kremom, stavite drugi sloj kolača i opet premažite te na to stavite treći sloj biskvita.
 - Ostatak kreme premažite preko cijelog kolača ravnomjerno.
 - Prije posluživanja kolač se mora hladiti barem sat vremena.
 

A. A.
Foto: Shutterstock




