Zdravlje

Zdravlje

DNS rehabilitacija – metoda ciljanih vježbi bazirana na osnovi prvih pokreta djeteta

Dinamička neuromuskularna stabilizacija je metoda učenja optimalnog korištenja tijela u kretanju i mirovanju po uzoru na razvojnu kineziologiju djeteta.

Razvojna Kineziologija je znanost o sazrijevanju sustava ljudskog kretanja i odvija se u vrijeme ranog razvoja od rođenja do vremena kad dijete ne počne samostalno hodati. Kroz prvih godinu i pol dana života dijete prolazi kroz osnovne razvojne faze koje su identične kod zdrave djece i odgovaraju određenoj kronološkoj dobi. Djecu ne učimo kako puzati, ustati, hodati, okretati jer su sve kretnje unutar prvih godinu i pol dana genetski usađene.

Ljudski pokret se temelji na prijenosu tjelesne težine preko oslonaca. Pravilno uspostavljeni oslonci omogućuje optimalnu dinamičku stabilnost.

Optimalna stabilnost omogućuje maksimalnu mobilnost bez potrošnje sile za potporu struktura kao što su diskovi i ligamenti. Bez potrošnje sile za potporu doslovno znači da teret i raspodjela sila koja djeluje na tijelo izvana i iznutra su u ravnoteži.

Kako na vrijeme zaustaviti prehladu? Ovi trikovi stvarno pomažu, iskoristite ih!

Rehabilitacija

Svako, pa i najmanje odstupanje od idealnog na lokomotornom sustavu smanjuje mogućnost postizanja najboljeg rezultata i povećava šansu za ozljedu. DNS rehabilitacija je kombinacija manualno potpomognutim vježbama i refleksne stimulacije kojima uspostavljamo idealni pokret i oslobađamo tijelo od preopterećenja koja vode u bolove. Terapeut na temelju analize tijela zadaje pozicije iz razvojnog perioda s pravilno uspostavljenim osloncima i kretnjama u svrhu dovođenja tijela u balans.

U avionu sjedite pored prozora, sami točite benzin? Ovim i još nekim navikama jako štetite zdravlju

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo