Kako unaprijediti zdravlje žena u Hrvatskoj? Ako imate odgovor na ovo pitanje prijavite se na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Kako unaprijediti zdravlje žena u Hrvatskoj? Ako imate odgovor na ovo pitanje prijavite se na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra

Svaki problem i izazov s kojim se suočavamo kao pojedinci ili društvo lakše je riješiti uz pomoć zajednice. Zato je dm pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, u sklopu kojeg će odabrati i podržati realizaciju projekata koji doprinose zdravlju i dobrobiti žena

Znate li da se besplatnim preventivnim mamografskim pregledima svake godine u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke odazove 60 posto žena? Tijekom proteklih nekoliko godina zabilježen je porast odaziva za što su uvelike zaslužne i brojne informativne kampanje i edukativni projekti. Ovo je samo jedno od područja u kojem je napredak moguć i potreban, s obzirom na to da je, da bi program ranog otkrivanja raka dojke bio učinkovit, potrebno postići odaziv od 70 posto.

Shutterstock

Možda imate ideju kako doprinijeti ostvarenju ovog cilja ili ste pak razvili projekt koji skreće pozornost na važnost primarne prevencije koja obuhvaća razvijanje zdravih životnih navika poput uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti? Bez obzira na to koji aspekt zdravlja ili života žena želite unaprijediti, do 11. svibnja imate priliku prijaviti svoj projekt na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra. Na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr otvorene su prijave za projekte u kategorijama: 

  1. unapređenje i očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja žena
  2. unapređenje kvalitete života žena
  3. inovacije i proizvodi

Nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači mogu prijaviti projekte usmjerene na poticanje zdravijeg načina života i prevenciju bolesti koje pogađaju žene, inicijative za unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja žena te s tim povezane inovacije, proizvode i edukacije. 

Iskoristite ovu priliku kako biste, uz potporu dm-a, unaprijedili zdravlje i kvalitetu života žena u Hrvatskoj jer će dm odabrati i podržati one projekte koji se istaknu svojom kvalitetom i originalnošću te koji će imati dugoročan i značajan učinak.  

Pravila i uvjeti natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra te kriteriji za odabir dostupni su na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr na kojoj će tijekom trajanja natječaja biti objavljene sve pristigle važeće prijave, kao i detalji o projektima odabranima u sklopu natječaja.

PR članak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo