Govorite li partneru apsolutno sve?

Pssst, laz

Iako je iskrenost važna u svakoj vezi, istina ne bi smjela povrijediti osjećaje vašeg partnera. Neke je stvari u redu ne podijeliti s njim - i ne trebate se osjećati krivom zbog toga!

Svi znamo da je komunikacija ključ uspješne veze i braka. Iako je to točno, neke stvari ne morate komunicirati s partnerom, osim ako, naravno, on to ne zatraži. Ne trebate mu svjesno i planski lagati, ali nije potrebno da vaš partner zna svaki detalj vašeg dana.

Ne morate baš sve podijeliti s njim, zar ne? Evo koje sitnice možete zadržati za sebe!

Ne sviđa vam se njegov... (ubacite fizičku osobinu)

Ako vam se ne sviđa nešto na vašem partneru, a čini njegov izgled i ne može to promijeniti, zadržite to za sebe. Ne bi vam smetalo da je viši, muževniji ili manje dlakav? To su sve informacije koje ne koriste ni njemu ni vama. Umjesto toga, usredotočite se na dobre kvalitete koje vaš partner ima i to istaknite u razgovoru – ako ga uvrijedite zbog osobine koju on ne može promijeniti, samo ćete ga udaljiti od sebe.  

Ne volite njegovu obitelj ili prijatelje

Ulaskom u brak postajete jedna velika, sretna obitelj – vi, on, vaša obitelj i njegova obitelj. Ovo nije uvijek plus, ali negativne misli trebate zadržati za sebe. Nemojte  naglas kritizirati, primjerice, životne izbore njegovog brata, njegove roditelje ili prijatelje. Ako vam nešto stvarno smeta, spomenite tu temu na pristojan način, bez izgovaranja uvreda – ne želite ga dovesti u situaciju da se osjeća kao da mora birati između između supruge i obitelji.  

Vaš bivši je radio/bio nešto što sadašnji nije

U ljutnji je lako početi uspoređivati bivšeg partnera i sadašnjeg, ali time nećete doći bliže rješenju problema već samo povrijediti partnera. Ako vam se već toliko sviđalo što je, primjerice, vaš bivši planirao izlaske i time vas iznenadio, promijenite uloge i sami napravite sličnu inicijativu. Naravno, bez spominjanja začetnika ove prakse.

Seks vam baš i nije dobar

Da čujete ove riječi od partnera sigurno biste se loše osjećali, zar ne? Seks će biti onakav kakvim ga vi napravite – ako vas ne ispunjava na način na koji želite, razgovarajte s partnerom ili mu pokažite što vam odgovara u krevetu. Prigovaranje kako seks "i nije nešto" neće popraviti stvari. Surađujte kao tim, što i jeste, i zajedno otkrijte kako možete začiniti ljubavni život.


D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!