Zdravlje

Zdravlje

Helena Minić Matanić: Deset godina svaki tjedan idem na psihoterapiju i to ne bih mijenjala

Josip Regovic/PIXSELL

Kazališna, televizijska i filmska glumica godinama se brine o mentalnom zdravlju, a mir ponekad potraži i u dobrom plesu s prijateljima.

Helena Minić Matanić ne zaboravlja voditi brigu o zdravlju – a obitelj joj je glavni pokretač! Otkriva nam svojih 10 zdravih navika!

1. DJECA

Lola, Max i Neo moji su najveći pokretači i učitelji u svakom smislu riječi. Obožavam provoditi vrijeme s njima kroz igru, smijeh, pjesmu, suze, veselje… Iz dana u dan nameću mi nove izazove i pokreću me da budem bolja osoba i prema sebi i prema svijetu.

2. PSIHOTERAPIJA

Deset godina vodim brigu o svom mentalnom zdravlju jer sam se u dvadesetima borila s anksioznošću i paničnim napadima. Deset godina svaki tjedan idem na psihoterapiju kod svog psihijatra i to ne bih mijenjala.

Mirna Medaković Stepinac najbolje se opušta uz jedan pomalo zaboravljen, ali koristan hobi

3. KAZALIŠTE

Daske koje život znače. Sa šest godina stala sam na te daske i još sam na njima, na moje veliko zadovoljstvo. Ne bitno gledam li predstavu ili sama sudjelujem u njoj, kazalište je izvor mog stvaralaštva, izražavanja, kreiranja, preispitivanja i pomicanja na svim životnim razinama. Kazalište je moja ljubav.

4. ISTRA

Rođena sam i odrasla u Puli i u Peroju, u kojem provodimo svako ljeto po nekoliko mjeseci. Tamo su moji mama i tata. Moji najbolji prijatelji iz djetinjstva. Hrana, more, priroda, ljudi… to je moja Istra.

5. SVETA FOSKA

Mala crkvica pokraj Barbarige u kojoj sam se vjenčala, u kojoj smo Lolu krstili i dali joj krsno ime Foska izvor je mog mira. Mjesto na kojem mogu plakati i smijati se istovremeno i pored svega ući u mir.

6. TJELOVJEŽBA

Treniram tri puta tjedno sa svojim prijateljem trenerom, koji mi je pomogao da svaki put nakon trudnoće i poroda, a bila su tri u četiri godine, ponovno osnažim svoje tijelo. U zdravom tijelu zdrav duh. Ponajprije treniram zbog “glave”.

7. HRANA

Obožavam mediteransku kuhinju i pazim što jedem. Volim isprobavati različite kuhinje i otkrivati neobične kombinacije okusa. Pravi sam gurman koji stalno istražuje restorane, a i doma volim eksperimentirati dok kuham.

8. GLAZBA

Glazba mi je glavni pokretač. Bilo da se radi dok stvaram i kreiram ili dok sa svojim prijateljima plešem do jutra na plesnom podiju. Glazba i ples moji su ispušni ventili, naravno uz dobro društvo.

Katarina Baban: Već tri godine prakticiram intervalni post i vidim velike promjene na sebi

9. PUTOVANJA

Uvijek i konstantno otkrivanje novih svjetova, kultura, mentaliteta. Da mogu, stalno bih putovala i istraživala jer mislim da je to bogatstvo koje ti nitko ne može oduzeti.

10.MIR

Na miru u sebi radim baš ozbiljno posljednjih dvadeset godina. Prošla sam autogene treninge, meditacije, reiki, jogu, rekonekcije, psihoterapije… Pokušavam promijeniti svijet u sebi da bih “promijenila” svijet oko sebe. Koliko ulažeš u sebe, toliko ti se i vraća. Nekad mi je dobra formula za mir otići na dobar party s prijateljima i “izdivljati” se.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo