Mirna Medaković Stepinac najbolje se opušta uz jedan pomalo zaboravljen, ali koristan hobi - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Mirna Medaković Stepinac najbolje se opušta uz jedan pomalo zaboravljen, ali koristan hobi

foto: Mak Vejzović

Gluma je veselje koje pruža istraživanje duše što ne može niti jedan drugi posao na svijetu, kaže glumica Mirna Medaković Stepinac.

1. Obitelj

Za mene je obitelj osnova mog mentalnog zdravlja koje smatram jednako bitnim kao i ono fizičko. Nema tog groznog i napornog dana koji zagrljaj mojih djevojčica neće izbrisati i uljepšati.

2. Pilates

Trudnoća i nošenje djece “na kukovima” ostavilo je posljedice na mom tijelu, a onda sam otkrila Basi pilates akademiju. Ne bole me više leđa, bolje se držim i osjećam da imam puno više snage za svakodnevne aktivnosti s djecom.

3. Detoks sokovi

Kad bih financijski mogla, 3 dana u tjednu pila bih isključivo sokove koje radi dr. Lejla Kažinić Kreho. Njezini sokovi koje slaže svakome individualnim pristupom ubrzali su moj metabolizam, očistili ga i učinili otpornijim.

Ako vas muči nesanica, Jennifer Aniston otkriva kojim je trikom “izliječila” probleme sa spavanjem

4. Vožnja biciklom

Još od djetinjstva obožavam taj osjećaj slobode koji mi bicikl pruža. Bicikl mi dopušta da budem spojena s prirodom i okolinom, a brzo me preveze s jednog na drugo mjesto.

5. Voda

Čaša vode ujutro, čaša vode navečer i između toga još voda, voda, voda. Najbolje gasi žeđ i obnavlja organizam. Za mene, najdraže piće, a to učim i svoju djecu.

6. Redoviti ginekološki pregled

Mi žene najčešće zaboravimo na sebe, a godišnje se moramo sjetiti priuštiti si ginekološki pregled i Papa-test. Od moje trudnoće, dr. Milan Pavlović iz bolnice Sv. Duh i poliklinike Medifem, brine dr o mom intimnom zdravlju.

7. Vikend-odmor

Imamo vikendicu pored Zagreba i vikendom tamo cijela obitelj puni baterije. Uživamo u slobodi hodanja bosi po travi, špricanja vodom, bez gledanja na sat ili mobitel.

8. Gluma

Iako više puta dnevno pomislim da je vrijeme da nađem neki “normalan” posao, to veselje koje mi pruža istraživanje duše ne može niti jedan drugi posao na svijetu.

Što očekivati i kako uspjeti s 20, 30, 40 ili 50 godina? Vodič kroz životne dekade

9. Njega kože

Koža je odraz unutarnjih procesa u organizmu i imam sreće da se nikada nisam morala boriti s problematičnom ili preosjetljivom kožom, ali zaista pazim što stavljam na lice i tijelo. Apivita je kozmetika čiji mi proizvodi odgovaraju i čuvaju moju kožu od dehidracije, sunca i prebrzog starenja.

10. Štrikanje

Štrikanje je hobi koji me veseli i opušta. Nisam skroz vješta, ali znam isplesti kapu i okrugli šal. U trenucima nervoze, rad rukama me najbrže smiri i vrati u normalu.

Foto: Mak Vejzović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo