Postavljajte nam pitanja o zdravlju kože

droga

U sklopu dm-ovog humanitarno-edukativnog projekta "Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu" možete postavljati pitanja vezana za zdravlje kože dr. Neviji Delalle Lozici, specijalistkinji dermatologije i venerologije.

dm drogerie-markt pokrenuo je edukativno humanitarni projekt "Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!" s ciljem senzibiliziranja široke hrvatske javnosti o problemu zloćudnog tumora - melanoma. Prema podacima Svjetske Zdravstvene Organizacije, dva do tri milijuna ljudi godišnje oboli od nekog oblika zloćudnog tumora kože, od čega čak 132.000 razvije gotovo najzloćudniji među njima - maligni melanom. Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske, od 1968. do 1995. godine učestalost malignog melanoma povećala se za 309 a smrtnost za 310 posto. U Hrvatskoj je 2007. dijagnosticirano oko 600 novih slučajeva melanoma.

Nevia Delalle Lozica, dr.med.spec.
dermatologije i venerologije

dm Hrvatska prepoznao je ovaj svjetski zdravstveni problem, te je uz podršku partnera projekta, Hrvatskog Dermatovenerološkog Društva  i Referentnog Centra za Melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, okupio ekspertni tim kako bi tijekom svibnja i lipnja edukativnim aktivnostima podigli svijest hrvatske javnosti o važnosti fotozaštite i prevenciji nastanka raka kože.

U sklopu ovog projekta, na portalu Ordinacija.hr možete postavljati pitanja vezana za zdravlje kože, moguće promjene madeža i melanom, a na njih će odgovarati Nevia Delalle Lozica, dr.med.spec. dermatologije i venerologije.

Sve što morate napraviti jest registrirati se na portalu i upisati svoje pitanje u rubriku Halo, doktore. Također možete priložiti fotografije sumnjivih madeža ili promjena na koži ako ih imate. S obzirom da se putem fotografija ne može s velikom točnošću utvrditi mogući problem, za konačnu dijagnozu je potrebno osobno posjetiti dermatologa.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!