Zdravlje

Zdravlje

Više od 33 posto žena je prevarilo partnera tijekom zajedničkog života!

Rezultati istraživanja časopisa Daily Telegraph su pokazali kako je više od trećine žena prevarilo partnera tijekom određenog perioda zajedničkog života.

Gotovo 12 posto dama je priznalo da su razmišljale o preljubu, ali ga nikad nisu uspjele provesti u djelo. Za usporedbu, svoju je nevjeru priznalo 48.5 posto muškaraca, dok 5 posto tvrdi kako bi se upustilo u “nečasne radnje” kad ne bi bili otkriveni.

kPrema riječima Lyn Fletcher, australske stručnjakinje za odnose, ženama se danas pruža puno više mogućnosti za prevaru no prije. One duže vremena provode na radnom mjestu, gdje imaju bezbrižan pristup internetu i društvenim mrežama. Brojne prilike za preljub su podjednako privlačne i muškarcima i ženama.

Više od 90 posto sudionika istraživanja je izjavilo kako suprotnoj strani ne bi oprostiti varanje, iako su se i sami u određenom periodu života upustili u preljub.

Muškarci i žene, dakako, imaju drugačije poglede na varanje.

Gotovo 40 posto ispitanih muškaraca vjeruje kako se poljubac poklonjen drugoj ženi ne može svrstati pod varanje. Više od polovice ispitanika smatra kako nema ništa loše u slanju “zločestih” SMS-ova ili e-mailova drugoj ženi.

S druge strane, samo 15 posto žena misli kako je ljubljenje druge osobe prihvatljivo, a gotovo tri četvrtine dama kategorizira seksi SMS-ove kao oblik nevjere.

Zašto se i jedna i druga strana odlučuju za preljub? Prema rezultatima ankete, dečki to čine “jer se ukazala prilika” ili “zbog nečeg novog i uzbudljivog”, dok žene počinju varati zbog nezadovoljstva trenutnom vezom.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo