Zdravlje

Zdravlje

Zašto izabrati dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a?

Dopunsko zdravstveno osiguranje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudi niz povoljnosti što je prepoznalo 2,5 milijuna korisnika koji imaju ugovorenu policu s HZZO-om.

Mnogi od nas, posebno oni mlađe životne dobi, bili su u situaciji da nisu imali ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje, smatrajući da im rijetko trebaju zdravstvene usluge liječnika te da su dobroga zdravlja. No, ponekad se iznenada dogode situacije na koje nismo računali, primjerice, otkrije se neka kronična bolest ili se pokaže potreba za operacijom zbog koje nam je potreban dulji boravak u bolnici.

Tada se brže-bolje počnemo raspitivati kolika je visina participacije za pojedinu zdravstvenu uslugu, pregled ili postupak te kako bismo najbrže mogli ugovoriti dopunsko zdravstveno osiguranja i izbjeći troškove participacije. Dopunsko zdravstveno osiguranje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudi niz povoljnosti što je prepoznalo 2,5 milijuna korisnika koji imaju ugovorenu policu s HZZO-om.

Kartica

Velika je novost znatno skraćeni aktivacijski rok police koji je sad samo 15 dana, dakle polica počinje važiti samo dva tjedna nakon ugovaranja. Polica se može ugovoriti na lak i jednostavan način, u svim područnim službama HZZO-a, slanjem ponude za sklapanje ugovora ili putem web shopa u samo četiri koraka na stranici webshop-dopunsko.hzzo.hr.

Cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a je 70 kuna za sve kategorije osiguranika, a kako je načelo poslovanja solidarnost, stariji, bolesniji i nemoćni plaćaju istu cijenu kao i osiguranici mlađe dobi. Više informacija o polici HZZO-a dopunskog zdravstvenog osiguranja možete dobiti na internetskoj stranici Hzzo.hr ili na besplatnom broju telefona 08007989.

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo