Zdravlje

Zdravlje

OPASNO PO ZDRAVLJE

Ovaj običan zadatak kod pripreme jela često zanemarujemo ili radimo površno, a posljedice mogu biti smrtonosne!

Shutterstock

Jeste li se ikada zapitali što se krije na površini voća i povrća koje donosite kući s tržnice ili trgovine?

Često hodamo tržnicom ili prolazimo kroz police supermarketa, pažljivo birajući voće i povrće. Držimo jabuke, povlačimo za lisnatom salatom, osjećamo zrelu smokvu. No, koliko često zaista razmišljamo o tome tko je prije nas dodirivao te plodove ili koliko su puta prethodno pali na tlo? Moguće je da su ruke koje su ih prethodno držale bile upravo one koje su bile u dodiru s raznim bakterijama ili možda nisu bile dovoljno očišćene nakon posjeta toaletu. Upravo zbog toga, činjenica da mnogi ljudi ne operu voće i povrće prije konzumacije izgleda kao rizična odluka.

Svima omiljene namirnice prepune su pesticida

Dok neoprano voće i povrće ulazi u naš dom, ono sa sobom može nositi nevidljive prijetnje poput E. coli, Listerije i Salmonelle. Te bakterije mogu izazvati niz neugodnih simptoma, poput mučnine, povraćanja, proljeva i bolova u trbuhu. U najgorim slučajevima, trovanje hranom može dovesti do ozbiljnih komplikacija, poput zatajenja bubrega, meningitisa pa čak i smrti. Iz tog razloga, stručnjaci nas upozoravaju na važnost pravilnog pranja voća i povrća prije konzumacije kako bismo izbjegli unošenje štetnih bakterija u naš organizam. Pogotovo kada je riječ o onim svakodnevnim favoritima poput jagoda, špinata, kelja, nektarina, jabuka, grožđa, paprika, trešanja, breskvi, kruški, celera i rajčica. Istraživanja su pokazala da upravo ti plodovi, iako nam izgledaju sočno i primamljivo, sadrže najviše pesticida.

Shutterstock

Bez obzira što se provode mjere opreza na putu od farme do našega stola, uvijek postoji rizik od kontaminacije, a osobito su ugroženi oni s oslabljenim imunološkim sustavom, djeca mlađa od 5 godina i trudnice.

Prirodno rješenje

Studije su pokazale da obično pranje voća i povrća samo vodom nije dovoljno učinkovito u uklanjanju svih nečistoća i bakterija. U traganju za boljim rješenjem, znanstvenici su istraživali alternative za detoksikaciju namirnica, što ih je dovelo do otkrića minerala vulkanskog podrijetla zvanog zeolit. Njegova nevjerojatna sposobnost zarobljavanja toksina, pesticida, kancerogenih tvari, organskih otrove i teških metale, detoksicira namirnice od štetnih tvari prije nego što uđu u naš organizam.

Zeotex

Kako biste iskoristili prednosti zeolita u detoksikaciji namirnica, jednostavno dodajte mjericu ZEOTEX-a, vrhunskog 100% prirodnog proizvoda najčišćeg minerala, u vodu u kojoj perete voće i povrće. Ostavite da odstoji 15-20 minuta, a zatim isperite namirnice. Na taj način, osigurat ćete da vaše voće i povrće budu čisti i sigurni za konzumaciju, oslobađajući ih od štetnih tvari koje mogu naštetiti vašem zdravlju.

Zeotex

Osim za detoksikaciju namirnica, zeolit se također koristi u kozmetičkim proizvodima za njegu kože, kose i zuba. Njegova sposobnost apsorpcije nečistoća čini ga idealnim sastojkom u proizvodima za čišćenje i obnavljanje kože, kose i zuba, pružajući im svježinu i čistoću koju zaslužuju.

Uz ZEOTEX možete biti sigurni da ne samo da hranite svoje tijelo zdravo, već i čuvate svoju vanjsku ljepotu.

Sadržaj donosimo u suradnji s Mevexom.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo