3 načina kako da spremno dočekate sezonu prehlada - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

3 načina kako da spremno dočekate sezonu prehlada

Brz tempo života, prehrana koja nužno ne sadrži dovoljno hranjivih tvari i sveprisutan stres utječu na organizam i ostavljaju posljedice.

Viroze, gripe i različite hunjavice često nas dočekaju nespremnima. Ove zime pripremite svoje tijelo i ojačajte imunitet jednostavnim savjetima te izbjegnite visoku temperaturu i sve one neugodne pojave koje svaka prehlada nosi sa sobom.

1. Limun, čaj i med

Svi znamo za čarobno trojstvo u borbi protiv prehlade, ali nerijetko zaboravljamo primijeniti teorijsko znanje i u praksi. U zimskim mjesecima preporučuju se velike količine čaja, no tada birajte one čajeve koji ne sadrže kofein, kako ne biste pretjerali s unosom tih stimulansa. Dobar odabir su bijeli i crveni čajevi poput rooibosa te menta i voćnih čajeva. Iako zeleni čaj glasi kao „zdrav“, on sadrži kofein pa pripazite na njegov dnevni unos. Uz čaj, umjesto šećera, kombinirajte med kadulje ili lavande te limun.

2. Ekstrakt sjemenki grožđa

Sjemenke grožđa obiluju polifenolnim antioksidansima koji su odlični za jačanje imuniteta. Iako je vitamin C opće prepoznat kao najbolji saveznik u borbi za imunitet, ekstrakt sjemenki grožđa ima čak 15 puta jače djelovanje. Kako konzumacija grožđa nije dovoljna, a i nažalost grožđe u zimskim mjesecima nije toliko dostupno, preporučuje se suplementacija u obliku dodataka prehrani. Istovremeno, ekstrakt sjemenki grožđa utječe na usporavanje starenja kože te poboljšava cirkulaciju, što će razveseliti sve pripadnice ljepšeg spola.

3. Đumbir

Gomoljasti korijen vrlo snažnog okusa i mirisa popularan je u istočnim kulturama kao začin, ali i kao ljekovita biljka. Đumbir se preporuča za prevenciju raznih prehlada, a istovremeno smiruje kašalj i jača imunitet. Možete ga konzumirati svježeg samostalno ili u kombinaciji s medom. Također, đumbir je pogodan i za pripremu čaja, posebno je ukusan u kombinaciji s narančom i cimetom.

Više informacija o preventivnim mjerama koje možete poduzeti prije sezone prehlade, potražite na Bestvite. Bestvite je američki brend s 20 godina iskustva u području nutricionizma. Istraživanja koja se provode prilikom osmišljavanja proizvoda Bestvite jamče vrhunsku kvalitetu i rješenja koja potrošačima nude dodatnu vrijednost.

Kad tijelo traži više, probajte Bestvite!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo