Rizik od upale mjehura - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Rizik od upale mjehura

Shutterstock

Dolaskom toplijeg vremena svi smo jedva dočekali da pospremimo zimske kapute, veste, jakne, čizme i uskočimo u laganiju odjeću.

No, s toplijim vremenom često po kući hodamo bosi, nosimo laganiju odjeću, otvorenije cipele ili sandale, skloniji smo sjediti na otvorenom – na još uvijek hladne klupice što vrlo često dovodi do pothlađivanja nogu i donjeg dijela trbuha odnosno slabljenja prokrvljenosti organa u zdjelici samim tim i mokraćnog mjehura.

Upravo su ta prijelazna razdoblja najnapornija za cijeli organizam jer vrlo često dođe do pada imuniteta što negativno može utjecati i na mokraćni mjehur koji je i ovako izrazito osjetljiv.

Ljetni pak mjeseci koje svi željno iščekujemo najčešće nose probleme s mokraćom putevima a mokri su kupaći kostimi najčešći uzrok urinarnih infekcija kao i bose noge pri hladnijim ili vjetrovitim večerima.

U toplijim mjesecima treba izrazito paziti na zdravlje mokraćnog puta i kod djece posebice djevojčica te ih od najranije dobi učiti pravimo brisanju spolovila, važnosti redovitog pražnjenja mjehura kako bismo izbjegli mogućnosti za česte upale. Isto tako, vrlo je važno često mijenjati pelene, ne ostavljati dijete dugo u mokrim kupanim kostimima te ih u hladnijim večernjim satima toplije oblačiti.

Prevencija je bitna!

Za zdravlje mokraćnog puta, prevencija je vrlo važna pa vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako izbjeći probleme s istim:

  • Nosite pamučno donje rublje
  • Naučite pravilno brisati urogenitalno područje od naprijed prema nazad jer time možete uvelike smanjiti mogućnost prijenosa bakterije E. coli iz rektalnog područja u mokraćnu cijev
  • Često praznite mokraćni mjehur
  • Konzumirajte velike količine vode
  • Kupanje u kadi zamijenite tuširanjem

No, ukoliko primijetite prve simptome u vidu učestalog, bolnog i otežanog mokrenja uz osjećaj peckanja ili žarenja, neugodnog osjećaja neispražnjenog mjehura ili čestog nagona na mokrenje s oskudnom količinom urina krenite odmah s liječenjem kako se stanje ne bi zakompliciralo.

Yasenka URO BALANCE – Vaše trenutno olakšanje

Već prilikom prvih simptoma potrebno je reagirati kako biste na vrijeme zaustavili upalu.

Za trenutno olakšanje preporučujemo URO BALANCE iz Yasenke, tekući dodatak prehrani (250 ml) koji sadrži inovativnu kombinaciju ekstrakta brusnice, D-manoze, ptičjeg dvornika i vitamina C.

Američka brusnica najpoznatija je biljka koja se tradicionalno koristi kad su u pitanju problemi vezani uz infekciju mokraćnog trakta.

D-manoza djeluje na jednostavan način tako da se čvrsto veže na površinske izdanke bakterije E. coli. Afinitet vezanja bakterije E.coli na D-manozu veći je nego afinitet vezanja na stanice mokraćnog mjehura. Bakterija vezana na D-manozu mokrenjem se izbacuje iz tijela.

Ptičji dvornik je jednogodišnja zeljasta biljka iz porodice dvornika (Polygonaceae) koja sadrži 1% silicijeve kiseline, 1% flavonoida te sluzne polisaharide koji se u tradicionalne svrhe koriste kao diuretik (potiču izlučivanje tekućine).

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Proizvod Uro Balance dostupan je u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, a više o proizvodu pročitajte na http://www.yasenka.hr/proizvod/uro-balance/.

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo