Zdravlje

Zdravlje

Prve jagode su na policama, a mi znamo kako ih pravilno očistiti i eliminirati pesticide – dokazano!

PROMO

Dok čekamo domaću sezonu jagoda, važno je znati kako ih temeljito očistiti. Sve što trebate su ZEOTEX zeolit i voda

Mnogi su jedva dočekali da na policama ugledaju ovo slatko, lagano voće koje obilježava proljeće – jagode. I dok čekamo pravu, domaću sezonu koja je tek oko lipnja, važno je znati kako pravilno očistiti kupovne jagode kako bi smanjili unos ostatka pesticida i toksina koje su posljedica tretiranja. Jagode imaju brojne benefite za zdravlje kao što je snižavanje krvnog tlaka, regulacija šećera u krvi, poticanje pravilnog funkcioniranja probave, a pomažu i kod snižavanja kolesterola te jačaju imunitet.

Najzagađenije voće

No, mnogi od nas nisu svjesni da su upravo jagode najzagađenije voće i prvo na listi takozvanih “prljavih 12” namirnica, odnosno onih koje se najviše tretiraju pesticidima. U svijetu se koristi preko tisuću vrsta pesticida, a gotovo svi su kancerogeni i vrlo štetni za ljudski organizam. Najvažniji korak je, dakle, smanjiti njihov unos u organizam. Iako ima mnogo načina pranja jagoda, mi donosimo onaj koji je dokazano učinkovit u eliminiranju ostataka pesticida, toksina i teških metala s namirnica prije njihove konzumacije.

Shutterstock

Postupak je zaista vrlo jednostavan i brz, a sve što trebate je prirodni mineral ZEOLIT i vodu. Kod odabira zeolita treba biti posebno oprezan jer veliku ulogu igra veličina i kvaliteta čestice ovog detox minerala. Onaj koji se ističe na tržištu svojom vrhunskom kvalitetom je ZEOTEX zeolit iza kojeg stoje znanstvena istraživanja na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, koja dokazuju njegovu učinkovitost u eliminiranju ostataka pesticida i teških metala s namirnica do 95%! Pranje namirnica prije konzumacije sa zeolitom je mali korak u vašoj svakodnevici, no zaista velik u očuvanja zdravlja. 

Kako pravilno oprati jagode?

  1. U 1 litru hladne vode dodati 2 žličice ZEOTEX zeolita.
  2. Pustiti jagode u otopini vode i ZEOTEXa 15ak minuta.
  3. Isprati pod hladnim mlazom vode.

I to je sve! Preporuka je uvijek oprati onoliko jagoda koliko ćemo ih kasnije pojesti, a ostatak pospremiti u hladnjak. Danas, više nego ikada prije, potrebno je napraviti sve u našoj moći da zaštitimo svoje zdravlje jer toksina je sve više, pogotovo kada pričamo o tretiranju hrane. Uz ove jednostavne, a učinkovite metode možete smanjiti unos štetnih tvari u organizam na dnevnoj bazi. 

PR članak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo