Zdravlje

Zdravlje

Refleksoterapija lica – dodir koji liječi

Jedinstvena holistička metoda liječenja spaja tradicionalnu kinesku medicinu, tradiciju liječenja Mapuche Indijanaca i suvremene neurološke znanosti

Ne liječim ljude, samo im pomažem pronaći ravnotežu. Čisto konkretno, dodirom, objašnjava Nataša Kos Križmančič, licencirana refleksoterapeutkinja te voditeljica autorizirane škole Sorensensistem™.

Nataša je jedina u Sloveniji te na širem području ovih prostora s licencom za poučavanje metode koju je osmislila svjetski poznata terapeutkinja Lone Sorensen razvivši tijekom više od 40 godina rada s pacijentima refleksoterapiju lica, praxis vertebralis i temprana terapiju – metodologiju koja kombinira druge tehnike s orijentalnom medicinom, akupunkturom, tehnikama južnoameričkih domorodaca, teorijom zona i neuroanatomijom.

Masna koža – kako vam pomažu jabučni ocat, ružina vodica, zobene pahuljice…

Refleksologija lica duboko je opuštajuća, ugodna i bezbolna terapija. Posebno je uspješna kod neurološki ili hormonski uvjetovanih problema. Stimulacija refleksnih zona i akupresurnih točaka na licu poboljšava cirkulaciju krvi, stimulira živčani sustav i energetske putove u cijelom tijelu, što povoljno utječe na zdravlje. Djeluje i kao prirodni lifting; bore lica su omekšane, a tonus kože poboljšan. Refleksoterapija lica znatno poboljšava dobrobit i ublažava posljedice stresa, tegobe u menopauzi, predmenstrualni sindrom, sve hormonske poremećaje, migrene, bolove, alergije, probleme sa sinusima, pareze mišića lica, zatvor, nesanicu i depresiju. Također ublažava simptome i uzroke bolesti kao što su demencija, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, Downov sindrom i autizam, objašnjava Nataša Kos Križmančič uoči edukacije o refleksologiji lica koju će početkom iduće godine prvi put održati u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Jedinstvenu holističku metodu liječenja koja spaja znanja tradicionalne kineske medicine i akupunkture te važna tradicionalna terapijska znanja iz Anda i Vijetnama o zonama lica, kao i znanja suvremene neurološke znanosti opisuje kao ugodnu i neinvazivnu, ističući njezine iznimne učinke

S obzirom na to da je lice najbliže mozgu, tretmanom je moguće utjecati na središnji živčani sustav, a time i na funkcioniranje mozga. Refleksologija lica Sorensensistem™ prikladna je za žene, muškarce i adolescente te za djecu i bebe.

Kombinacijom znanja o funkcioniranju akupunkturnih točaka, refleksnih zona, meridijana i živčanog sustava, refleksologija lica predstavlja holističku metodu liječenja koja djeluje na fizičkoj, emocionalnoj, energetskoj, psihološkoj i mentalnoj razini. Za iskusne terapeute, ona je i alat za dijagnosticiranje stanja organizma, kaže.

Crvena naranča – ubrzava mršavljenje, zacjeljivanje rana te ublažava glavobolje

Polaznici edukacije imat će se prilike upoznati s tradicionalnom kineskom medicinom te tradicijom liječenje Mapuche Indijanaca, naučit će kako prepoznati i koristiti zone na licu, koja je funkcija 564 neurološke točke, kada koristiti tehniku stimulacije mišića, kako se izvode vježbe za poboljšanje veze između mozga i tijela…

Edukacija je primjerena osobama bez predznanja, kao i terapeutima. Refleksna terapija koja se izvodi na licu može nadopunjavati druge tehnike liječenja ili se izvoditi samostalno, rekla je Nataša Kos Križmančič.

Shutterstock

Refleksologija lica također uključuje učinkovitu i neinvazivnu pomoć djeci s problemima u razvoju, ponašanju i učenju. Refleksoterapijom na prirodan i ugodan način znatno pridonosimo olakšanju i otklanjanju tegoba djeteta. Sve više djece, a time i njihovih roditelja, susreće se s različitim problemima i poteškoćama za koje je teško pronaći odgovarajući terapijski pristup koji je ujedno cjelovit, ugodan za dijete, učinkovit i bez nuspojava. Refleksologija je sve to.

Stoga je vrlo uspješna metoda za dječje probleme kao što su:

 • problemi s motorikom/kretanjem
 • poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD)
 • blaži oblik autizma
 • problemi u području govora i razumijevanja
 • poteškoće u učenju
 • disleksija, diskalkulija
 • problemi s vidom i sluhom
 • problemi u ponašanju
 • problemi sa socijalizacijom
 • preosjetljivost
 • pretjerani strah, napadi panike
 • rekurentne infekcije uha
 • alergije
 • zatvor…

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo