Zdravlje

Zdravlje

Otklonite zubobolju kućnim pripravcima!

Većina osoba mrzi odlazak zubaru. Tako čak i najmanji stomatološki popravci mogu izazvati strah kod mališana, ali i odraslih osoba. Kako biste izbjegli stomatološke probleme, iznimno je važno provoditi redovitu kućnu dentalnu higijenu. Predlažemo da isprobate biljne i homeopatske tretmane za ublažavanje boli i rješavanje manjih problema zuba i desni.

Tekući neven

Neven je poznata ljekovita biljka koja se stoljećima koristi za ublažavanje širokog raspona zdravstvenih problema. Vodica za usta od nevena predstavlja umirujući tretman za bolesti broj desni i upalne procese u usnoj šupljini. Ljekovita biljka oporavlja mekano tkivo, ublažava krvarenje desni, zacjeljuje čireve u ustima, ranice izazvane herpesom i druge probleme.

kBelladonna

Homeopatski pripravak pod
nazivom belladonna može vas u trenu osloboditi zubobolje i pulsirajuće
duboke boli, ali i crvenila te otečenosti izazvane bolnim zubom. Homeopatija je prirodna metoda liječenja,
ne izaziva nuspojave, te je potpuno sigurna.

Ulje klinčića

Ulje klinčića je stari narodni lijek za ublažavanje zubobolje. Ono posjeduje analgetska i antiseptička svojstva, a vrlo je učinkovito za izazivanje utrnutosti spomenutih područja i olakšavanje boli.

Vitamin C u prahu

Nanošenje vitamina C u prahu direktno na desni ne samo da će olakšati bol i krvarenje, već može također pomoći učvrstiti desni, zaštititi zube i usporiti napredak parodontne bolesti. U nekim slučajevima, redovita primjena vitamina C u prahu može spasiti klimave zube od ispadanja.

Arnika

Arnika je korisna za ublažavanje oteklina i modrica u usnoj šupljini i oko zubnog mesa nakon operacija odnosno vađenja zuba. Nekoliko doza arnike nakon vađenja zuba može u trenu doprinijeti bržem ozdravljenju i olakšavanju bolova. Ne uzimajte arniku prije dentalne operacije, jer može potaknuti krvarenje.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo