Bakina goveđa juha koja liječi sve - od mamurluka do prehlade!

Vruca juha

Poznat vam je onaj osjećaj kada se probudite nedjeljom ujutro i prvo na što pomislite je mamina juha? Za vas danas imamo recept iz bakine kuhinje, goveđu juhu nakon koje više niti jedna juha neće biti dovoljno dobra!

Goveđa juha

Potrebni sastojci i priprema:

  • U hladnu vodu dodajte meso, mrkvu, peršin, celer, korabu i jednu svježu papriku
  • Jednu glavicu crvenog luka (cijelu, ne rezanu) prepržite kratko na vatri te dodajte mesu i povrću
  • Kada juha zavri, smanjite vatru i s površine pokupite žlicom nečistoće (to se radi kako bi juha ostala “bistra”)
  • Umjesto soli koristite samo vegetu
  • Kuhajte tako u polupokrivenoj posudi dok meso ne omekša
  • 20-ak minuta prije kraja dodajte povrća po želji (karfiol, brokula, kelj, mladi luk, grašak…).
  • Iz juhe izvadite papriku, celer, korabu i luk te dodajte papra po ukusu
  • Isključite vatru, procijedite juhu te dodajte kopra i ostavite poklopljeno nekoliko minuta

Okruglice od griza

Za ovaj “dodatak” juhi vam je potrebno jedno jaje, četiri jušne žlice griza (ukoliko želite da budu tvrde dodajte još griza ili oštrog brašna), par kapi ulja, sol, papar i malo vlasca.

Ostavite u hladnjaku 20-ak minuta. Malu žličicu namočite u vrelu juhu kako se smjesa ne bi lijepila. Odredite koju veličinu okruglica želite i istom žličicom ih stavite u juhu. Smanjite vatru, kuhajte nekoliko minuta.

Dobar tek!!!

A. Abrahamsberg

 Prati nas na Viber Public Chatu!