Hrana i recepti

Hrana i recepti

Čokoladne kocke s kremom od vanilije bez glutena

Foto: Shutterstock

Zdrav kolač koji se brzo priprema mogao bi postati omiljena poslastica cijele obitelji…

Tko kaže da je zdrava hrana dosadna? Istraživanja iznova potvrđuju da je čokolada dobra i korisna za vaše zdravlje, a tajna koja se skriva iza te činjenice je upravo kakao koji je odgovoran i za poseban okus čokolade.

Puna zdravih kemikalija poput flavonoida i teobromina, zrna kakaovca pravi su uništavači potencijalnih bolesti. Još ako poslasticu pripremamo s bezglutenskim brašnom – imamo zdravlje na tanjuru! Danas pripremite čokoladne kocke koje prekriva ukusna krema od vanilije.

Potrebni sastojci za biskvit:

  • 200 g čokolade ( s većim postotkom kakaa)
  • 40 g kokosovog šećera (ili običnog)
  • 150 g maslaca (bez laktoze)
  • 3 jaja
  • 150 grama HammerMuhle mix-svijetlog bezglutenskog brašna,
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • mahuna vanilije

Priprema:

  • Jaja, kokosov šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte mikserom.
  • Na pari rastopite maslac i čokoladu, malo prohladite pa tek onda dodajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te sve još jednom dobro izmiješajte.
  • Izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
  • Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisi o jačini pećnice) u kalupu veličine 29×25 cm.

Potrebni sastojci za kremu:

  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 100 grama maslaca (klasičnog ili bez laktoze)
  • 850 ml mlijeka

Za kremu skuhate puding od vanilije prema uputama na pakiranju, a zatim u njega umiješate maslac.

Foto: Shutterstock

Autor recepta i fotografija: Adrijana Bručić – Bezglutenska radost

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo