Danas pripremamo pečene srdele s lešo blitvom i krumpirom

Blitva

Mnogima omiljeno povrće - blitva - niskokalorična je i vrijedna namirnica, a najbolje se slaže uz ribu. Za danas smo odabrali upravo takav ručak – pečene srdele s lešo blitvom i krumpirom.

Ovo su svi potrebi sastojci:

  • 250 g krumpira
  • 150 g neočišćenih srdela
  • 200 g blitve
  • 2 čajne žličice maslinova ulja
  • sol
  • limunov sok

Priprema:

Očistite srdele, premazati svaku s nekoliko kapi maslinova ulja, uvaljati ih u malo kukuruznog brašna te staviti u dobro zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na papir za pečenje i peći deset do 12 minuta.

  • Krumpir oguliti, narezati na ploške i staviti ga kuhati u slanu vodu.
  • U međuvremenu oprati blitvu i staviti kuhati s krumpirom kad je krumpir pri kraju kuhanja.
  • Kad su krumpir i blitva kuhani, treba ocijediti vodu, ali ne svu.
  • Dodati dvije žličice maslinova ulja i sve promješati.
  • Pripremljeno jelo pokapajte s par kapi limunovog soka.

 Dobar tek!

Autor recepta: Vilma Kolarić, dipl.med.tech.

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!