Jabuke su svima dostupno voće, a sve potrebno za pripremu ovog preukusnog deserta sigurno već imate u kuhinji.
Potreban je jedna jabuka po osobi, iako nije važno koliko ćete ih ispeći trebale bi za vrijeme pečenja biti posložene jedna do druge pa pripazite na odabir posude za pečenje
Izdubite jabuke
Jabuke je potrebno prvo dobro oprati i ostaviti koru. Dno jabuke mora biti neoštećeno tako da pažljivo izdubite rupu i očistite ju od koštica. Započnite nožem a cijeli postupak dovršite nožem.
Pita od jabuka na moderan način – miris i okus kojem nećete odoljeti
Napunite ih slatkim stvarima
Stavite jabuke na pladanj u kojem će se peći, ali između njih ne smije ostati puno prostora. Napunite jabuke po želji… Možete miješati orahe i med, cimet i maslac, bademe i maslac… Potrebna vam je jedna žlica punjenja za jednu jabuku. Preporuka je bilo kakvom punjenju dodati malo maslaca jer će obogatiti okus.
Prelijete tekućinom i stavite peći
Kako bi jabuke ostale sočne, važno je oko njih izliti malo tekućine, Voda je najjednostavniji izbor, a ona će tijekom pečenja poprimiti okuse iz jabuke i punjenja. Ako želite malo bogatiju umak, slobodno umjesto vode dodajte malo vinskog octa i viskija ili ruma.
Pecite na 160 stupnjeva otprilike 50 minuta.
10 jako zanimljivih činjenica o (ne tako zanimljivim) jabukama!
Dobar tek !
Foto: Shutterstock