Ove tacose ćete obožavati, a nevjerojatno su jednostavni za pripremu!

Shutterstock 1680790471

"Superpovrće" nova je kuharica u izdanju Mozaika knjiga. Privući će baš one koji svakodnevno razmišljaju o povrću, a nisu se pomaknuli dalje od slaganja povrća na salatu ili kuhanja s malo soli...

“Superpovrće” autorice i stručnjakinje za povrće Celije Brooks genijalna je knjiga s najljepšim fotografijama jela i povrća, predivnim receptima i opisima 25 najzdravijih vrsta povrća. Autorica vam nudi pregršt ideja kako poslužiti jela i čime zamijeniti sastojke koje u tom trenutku nemate kod kuće. U nastavku vam donosimo jedan zanimljiv recept iz knjige.

Ovako pripremljeno povrće svidjet će se i onima koji ga ne vole! Recept kojem trebate dati šansu

Tacosi s namazom od avokada i kukuruza šećerca te s crnim grahom

Sastojci:

  • 400 g crnog graha u limenci, ocijeđenog i ispranog
  • 2 žlice soka limete + 2 žličice za prelijevanje avokada
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice mljevenog kumina
  • morska sol
  • kajenski papar, po ukusu
  • 3 velika ili 4 srednja savršeno zrela avokada
  • 150 g (1 šalica) zamrznutog kukuruza šećerca, odmrznutog u prokuhanoj vodi (ili koristite iz limenke ili svježi)
  • 2 nasjeckana mlada luka
  • 1 – 2 mala nasjeckana crvena čilija
  • oko 20 natrganih listova bosiljka

Za posluživanje:

  • kiselo vrhnje s 12 % mliječne masti, kiselo vrhnje s 20 % mliječne masti ili grčki jogurt (po želji)
  • opcije za 8 – 12 tacosa
  • ljuti umak u bočici (po želji)

Priprema:

1. Stavite crni grah u posudu i promiješajte s 2 žlice soka limete, ulja i kumina, a zatim

začinite soli i kajenskim paprom po ukusu. Stavite sa strane.

2. Izvadite meso avokada u veliku posudu i dodajte preostali sok limete i dobar prstohvat soli. Usitnite sve skupa dok ne dobije teksturu guacamole umaka, s nekoliko komadića. Umiješajte kukuruz šećerac, mladi luk, čili i bosiljak. Stavite sa strane.

3. Za posluživanje stavite mješavinu graha (vruću ili hladnu), namaz od avokada i kiselo vrhnje u zasebne posude za posluživanje, a tacose/tortilje/listove na pladanj. Pustite goste da sami slože svoje tacose – počnite s namazom od avokada kao prvim punjenjem, grah se dobro slaže s tim. Oni hrabri neka završe s jako ljutim umakom!

Recept kao stvoren za srijedu: Fantastična tjestenina s pestom od kadulje i oraha

M. P.

Foto: Shutterstock, knjiga Superpovrće

 Prati nas na Viber Public Chatu!