Isprobajte ovo jednostavno, ali iznimno aromatično jelo.
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Kalorija po porciji: 470
Potrebne namirnice za 4 osobe
- pile teško do 1,5 kg
- mali luk
- režanj češnjaka
- ploška svježeg đumbira
- zelena ljuta papričica
- 4 dl jogurta
- 2 žličice curryja
- 3 limuna
- sol
Priprema
1. Pile narežite na komade, odstranite kožu i masnoću. Marinadu pripremite dan ranije: ogulite i narežite luk i češnjak, đumbir, papričicu pa sve stavite u mikser s jogurtom i curryjem. Miješajte nekoliko minuta da dobijete ujednačenu smjesu.
2. Oštrim nožem zasijecite komade piletine do kostiju. Istrljajte krupnom soli i komadima limuna. Složite zatim piletinu u posudu koja se može hermetički zatvoriti i marinirajte pola sata na sobnoj temperaturi.
3. Izvadite zatim komade piletine i pomiješajte ih s marinadom od jogurta, zatvorite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati.
4. Sat prije pripremanja izvadite piletinu iz hladnjaka i ostavite ju na sobnoj temperaturi. Pripremite roštilj. Komade piletine dobro ocijedite i pecite 10-ak minuta na srednje visokoj temperaturi pazeći da meso ne postane žilavo. ukrasite kolutima limuna i poslužite.
Ordinacija.hr