Pogačice s kruškama

Nada 4.JPG

Kratko prokuhane kruške, zapečene u finom, laganom, lisnatom tijestu i poslužene uz amaretto pretkan u fini umak čine pravi gastronomski doživljaj... Provjerite uostalom sami!

kPotrebni sastojci

pola omota lisnatog tijesta
4 Williams kruške
2 žlice soka od limuna
naribana limunova korica
100 g šećera
3 žumanjka
3 žličice šećera u prahu
1 žličica Gustina
1 vanilin šećer
2 žlice amaretta (liker od badema)
100 ml kvalitetnog bijelog vina
1 žličica mljevenog cimeta

Postupak

1. Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. U međuvremenu ogulite kruške, prepolovite ih i odstranite im koštice. Polovice krušaka kuhajte oko 4 minute sa sokom od limuna, koricom, žlicom šećera i 120 ml vode.

k2. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Otopljeno tijesto razvaljajte u veliki pravokutnik i narežite na 8 kvadrata (veličine oko 12 cm). Na svaki kvadrat položite po polovicu kruške, tijesto okolo lagano zarežite, premažite umućenim žumanjkom i pospite s tri žličice šećera u prahu. Pogačice pecite 15-20 minuta na limu obloženom papirom za pečenje.

3. Preostala dva žumanca izmiksajte na pari sa šećerom, vanilin šećerom i Gustinom. Zatim dodajte liker, vino i cimet, te dalje miješajte pjenjačom dok ne dobijete pjenastu kremu. Pečene pogačice pospite šećerom u prahu i poslužite s ovim fantastičnim amaretto umakom.

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!