Ako ste jedan od sretnika koji u hladnjaku imaju jaja prepelice, već ih danas naučite poširati i poslužite voljenoj osobi!
Bitno je znati da pet prepeličjih jaja može zamijeniti jedno kokošje, pa sami odlučite koliko je vama potrebno za obrok. Za pripremu su vam potrebni ocat i voda.
Priprema:
- Svako jaje zarežite po ljusci oprezno ih spustite na mali tanjur, cilj je da žutanjak ostane cijeli.
- Poširanje je kuhanje u malo tekućine čija se temperatura održava tik ispod točke vrenja.
- Zagrijte vodu, u nju dodajte čajnu žlicu bijelog octa i jako pazite da voda uvijek bude iste temperature.
- Jaja polagano spustite u vodu i poširajte ih približno 1,5 minuta.
- Nježno ih silikonskom kuhačom izvadite na tanjur.
Savjet:
Na isti način se poširaju i kokošja jaja, pa jaja prepelice nisu uvjet. Kada se pošira, u vodu se nikada ne dodaje sol jer bjelanjak tako gubi svoju kompaktnost.
Dobar tek!
A. A.