Zasitna, dijetna i jednostavna za pripremu, ova juha je idealna za večeru ili međuobrok.
Ako vam smetaju vlakna koja se nalaze u celeru, koristite za pripremu juhe mekanije i svjetlije dijelove biljke ili ih jednostavno očistite uz pomoć nožića.
Potrebni sastojci:
- 1- 2 žlice maslinova ulja
 - 1 crveni luk nasjeckan na komadiće
 - 3 režnja češnjaka – nasjeckana
 - 1 kg svježeg celera, opranog i nasjeckanog
 - šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
 - 2-4 krumpira narezanog na kockice
 - šaku nasjeckanog svježeg peršina, sol i papar
 
Donosimo recept za bogat i ukusan povrtni temeljac!
Priprema:
- Narežite celer na komadiće iste veličine kako bi se istovremeno skuhali.
 - U velikoj posudi zagrijte ulje te dodajte luk koji se mora dinstati 10-ak minuta.
 - Dodajte češnjak te za par minuta celer, krumpir i peršin. Pustite da sve zavrije te smanjite vatru.
 - Kuhajte 30-ak minuta dok sve ne postane mekano. Maknite s vatre te sve dobro izmiksajte. Lagano dodajte temeljac i preostale začine.
 
Minestrone – povrtna juha koja će vas ugrijati
A. A.
Foto: Shutterstock




