Zagorska zlevka je tradicionalno jelo za svaku prigodu, a mi imamo odličan recept

zlevka

Jednostavno jelo od svježeg sira mnogima je omiljena tradicionalna poslastica, a ako ste u potrazi za najboljim receptom onda ste na pravom mjestu.

Poderane gaće – svi se trgaju za njih! Naučite ih pripremati uz ovaj jednostavan recept

SASTOJCI:

  • 120 g kukuruznog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • 1 dl suncokretova ulja
  • 170 g maslaca
  • 180 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1/2 kg svježeg sira
  • 3,5 dl mlijeka, opcija: 2 dl kiselog vrhnja

Fritule – hrskave izvana, mekane iznutra

priprema:

U posudi pomiješati jaja i šećer te mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati i ostale sastojke, sve osim kiselog vrhnja.

Prvo idu mokri sastojci – ulje, otopljeni maslac, mlijeko i sir, a onda se dodaju suhi – prašak za pecivo, šećer, sol i postupno se ubacuje brašno, prvo kukuruzno pa oštro. Smjesu izliti u prethodno nauljen protvan, a po vrhu se zlevka može preliti i kiselim vrhnjem, žlicu po žlicu.

Peći u pećnici na 180 stupnjeva četrdesetak minuta. Zlevka je gotova kad poprimi zlatnožutu boju.

9 jednostavnih ribljih recepata za korizmeni post

Korizmena kuharica 

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!