Ako pokušavate izgubiti višak kilograma, možda je ovo recept za vas
Radi se o juhi od kupusa koja je dio dijete uz koju je dozvoljeno jesti i nekoliko drugih namirnica. No, kako mnogi smatraju da je dotična dijeta ustvari izgladnjivanje, juhu možete jesti umjesto slastica i pržene hrane za kojom biste inače posegnuli i tako si olakšati proces mršavljenja.
Kesten – kuhati ili peći ovu zdravu i ukusnu jesensku namirnicu?
Kupus je niskokalorično povrće koje se sastoji od omega-3 masnih kiselina i ljekovitih sumpornih tvari koje štite od raka, a zbog velikog udjela vitamina K, kao i antocijanina, kupus može poboljšati mentalne funkcije i koncentraciju. Zbog vitamina C i sumpora, konzumacija kupusa pomaže kod detoksikacije, pogotovo od slobodnih radikala i mokraćne kiseline. Ovi su toksini inače jedan od glavni uzroka artritisa, reume, kao i bolesti kože. Dakle, ako jedete ovu juhu, nikako ne možete pogriješiti.
Recept za čarobnu juhu – juhu od kupusa
Sastojci
- 1 glavica kupusa
- 2 poriluka
- 2 paprike
- 4 svježe rajčice
- celer
- Sol, papar po želji
Nasjeckajte povrće te ga prelijte vodom da prekrije povrće. Stavite na vatru, a nakon što zavrije kuhajte 15-ak minuta nakon čega je potrebno smanjiti vatru, poklopiti i kuhati dok povrće ne omekša.
Juhu možete jesti toplu ili hladnu.
Dobar tek!