Ako želite piletinu, kruh ili povrće učiniti puno ukusnijim namirnicama, učinite to maslacem od češnjakom.
Umjesto odlaska u kupovinu, maslac s češnjakom pripremite sami bez previše muke! Postoje razne vrste maslaca sa češnjakom, ali onaj koji se pripremi vlastitim rukama je sigurno najukusniji!
Ako ćemo uspoređivati običan maslac i onaj sa češnjakom, može se zaključiti kako je zadnja verzija puno zdravija jer sadrži češnjak koji u sebi skriva više od 200 aktivnih sastojaka koji pomažu zdravlju. Bijeli luk je pun eteričnog ulja, vitamina A, B1, B2 i C, aod minerala kalcija, željeza te amino-kiselina i enzima
Soja umak – 10 trikova za korištenje ovog zanimljivog začina
Sigurno je da konzumacija bijelog luka snižava tlak za desetak posto, poboljšava rad jetre, bubrega i prostate. U ovo vrijeme gripa i prehlada, bijeli luk je najbolji izbor.
Potrebni sastojci:
- 400 g neslanog maslaca
- 15 režnja češnjak
- 7 žlica maslinova ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Upute:
- Ogulite češnjak te ga sitno nasjeckajte ili stavite u blender te ga stavite u manju posudu.
- Omekšali maslac bez dodane soli stavite u posudu s češnjakom te dobro pomiješajte
- Dodajte maslinovo ulje, o vama ovisi koliku gustoću želite.
- Dodajte na kraju peršin.
- Posudu možete držati u hladnjaku i do mjesec dana.
6 grešaka koje redovito radimo s maslinovim uljem
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock