U suradnji s Marinom Obradović, gastro blogericom koja se krije pod imenom Priče jedne kuhače otkrivamo recept zamarinadu od tamnog piva.
Koje začine koristiti kod pripreme mesa za roštilj?
Sastojci:
- 1,5 dcl Stout 4.2 piva by 5th Element
 - 1/2 dcl ulja po želji
 - 2 žlice meda
 - 4 režnja sitno sjeckanog češnjaka ili 1 žlica češnjaka u prahu
 - 1/2 žličice papra
 - 1 žličica crvene paprike
 - 1/2 dcl soya sosa
 - Sok od pola limuna
 - Ribana korica 1/2 limuna
 
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke, dodajte meso te ostavite da se marinira minimalno 24 sata prije pečenja. Za vrijeme pečenja meso lagano premazujte preostalom marinadom. Ova marinada može poslužiti i za pečenje mesa u pećnici u kom slučaju marinirano meso prekrijte folijom, lagano pecite na 150°C i svakih pola sata zalijevajte marinadom u kojoj se meso peče. U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.
Ražnjići od lososa – ukusno jelo za cijelu obitelj

Povrće na roštilju – kako ga pripremiti i koje odabrati
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock




