Bez panike, i danas donosimo recepte za sve obroke u danu, a za pripremu jela vam nije potrebno puno vremena!
Doručak – kajgana s povrćem
Namirnice:
- Ulje, maslinovo, 2 čajne žličice, 10 g
- Mladi luk, 2 komada
- Paprika, zelena, izrezana, 1 veliki plod
- Paprika, crvena, izrezana, 1 veliki plod
- Jaje, cijelo, 8 komada
- Kruh, integralni, prosjek, 8 kriški
Način pripreme Na malo maslinovog ulja dinstati mladi luk i dodati paprike nasjeckane na kockice. Prelijete razmućenim jajima i ispečete kajganu. Začiniti po želji. Poslužiti uz integralni kruh.
Brzi ljetni obroci po receptu nutricionistice koje će obožavati cijela obitelj
Ručak – zeleni rižoto
Namirnice:
- Ulje, maslinovo, 3 čajne žličice, 15 g
- Piletina, bijelo meso, 450 g
- Brokula, 1 šalica, 80 g
- Kukuruz, slatki, konzervirani , 75 g
- Grašak, 0,5 šalice, 50 g
- Tikvice, izrezane, 1 plod
- Riža, smeđa, 2 šalice, 185 g
Način pripreme: Na malo ulja dinstati sve povrće zajedno s piletinom nasjeckanom na kockice. Začiniti po želji, podliti vodom i kuhati dok vode ne ispari. U povrće i meso umiješati kuhanu rižu koju ste skuhali zasebno prema uputama.
Napomena: za rižoto možete koristiti i smrznute mješavine povrća.
Popodnevna užina – jogurt s voćem
Namirnice:
- Grčki jogurt, 4 porcije
- Jagode, 2 šalice, 300 g
- Banana, 2 ploda (0,5 ploda po osobi)
Način pripreme: u jogurt umiješati nasjeckano i oprano voće.
Napomena: voće mijenjajte prema ukusa i ovisno o sezoni.
Grašak – uklanja umor, poboljšava raspoloženje, regulira krvni tlak…
Večera – vege quesadilla s umakom od sira i vlasca
Namirnice:
- Tortilja, 8 komada
- Paprika, zelena, izrezana, 2 ploda
- Kukuruz, slatki, konzervirani, 0,5 šalice, 130 g
- Rajčica, 2 velika ploda
- Sir, Edam, ribani, 1 šalica, 56 g
ZA UMAK:
- Sir, svježi, smanjene količine masti, 1 šalica, 200 g
- Sirni namaz, okus vlasac, 1 pakiranje
ZA SALATU:
- Salata, mix 8 šalica, 240 g
- Ulje, maslinovo, 2 čajne žličice, 10 g
- Sol, 0,2 čajne žličice, 1 g
- Ocat, 0,7 jušne žlice, 10 g
Način pripreme: Nasjeckati papriku i rajčicu na sitne kockice, dodati im kukuruz. Sir naribati. Na tavici zagrijati malo maslaca i staviti tortilju na tavu, rasporediti sjeckano povrće i ribani sir. Grijati dok tortilja s donje strane ne poprimi zlatnu boju, a sir se rastopi. Tortilju preklopiti na pola i narezati na trokutiće. Poslužiti uz umak od sira koji ćete napraviti tako da pomiješate sirni namaz okus vlasca sa svježim posnim sirom. U umak po želji dodajte još začina. Uz quesadille poslužiti veliku zdjelu salate.
Foto: Shutterstock