Postoji li išta bolje od kremaste torte od sira?
Nedavno je urednica portala Kitchn isprobala ovaj recept i napisala „Doslovno savršen“, a ni komentari ostalih čitatelja ne zaostaju za ovom ocjenom.
Hrskava korica od krekera i mekan nadjev od sira sigurno će vas zadovoljiti, a recept je jednostavan tako da se ne morate bojati i ako ste početnik.
Zgodno je i što ga možete pohraniti u zamrzivač i to na 2 mjeseca!
Potrebni sastojci
Za podlogu:
198 g graham keksa, izmrvljenih
67 g šećera
99 g maslaca, otopljenog
Za nadjev od sira
1 kg kremastog sira
300 g šećera
2 žlice ekstrakta vanilije
3 bjelanjka
113 g tučenog slatkog vrhnja
Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji – ovo je vaš novi omiljeni kolač
Priprema
Za podlogu
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva u posudu za pečenje okruglog oblika te ju namastite
- Obložite dno folijom, može i u par slojeva kako voda ne bi prodirala u nju kada stavite u vodenu kupku
- U posudi kombinirajte te kekse, malo šećera i otopljeni maslac te rasporedite po dnu posude za pečenje i utisnite.
- Pecite oko 8 minuta, izvadite posudu za pečenje i stavite na stranu.
Za nadjev od sira
- Mikserom dobro istucite sir u posebnoj posudi. Dodajte preostali šećer, vaniliju, bjelanjke.
- Dodajte vrhnje i nastavite miksati dok se sve ne poveže.
- Na pečenu podlogu izlijte ovu smjesu i lijepo poravnajte površinu.
- Veliku tavu ili posudu napunite vrelom vodom, u nju stavite posudu s kolačem i vratite u pećnicu te pecite oko sat vremena.
- Isključite pećnicu i ostavite da se kolač u njoj malo slegne.
- Maknite kolač iz pećnice.
- Ostavite da se potpuno ohladi, prekrijte folijom i spremite u hladnjak na najmanje 8 sati.
Uživajte u suboti i pripremite brzi ručak u jednoj tavi – dobar tek!
U hladnjaku može trajati do 5 dana, a ako ga zamrznete i do dva mjeseca.
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock