Ovi muffini pravi su hit, osobito ako ih poslužite uz topli kakao. U njihovu pripremu uključite i svoju dječicu koja neće odoljeti ovim “straaašnim” poslasticama!
Tijesto:
12,5 dag margarina
12,5 dag šećera
1 prstohvat soli
4 jaja
20 dag mliječne čokolade
1 žličica praška za pecivo
12,5 dag brašna
Glazura:
1 bjelanjak
20 dag šećera u prahu
1 žlica limunova soka
jestiva boja
Priprema:
Pjenasto umutite margarin i dodajte šećer, sol i jaja. Čokoladu razmrvite, prelijte vrućom vodom, ostavite kratko vrijeme stajati, potom vodu odlijte i mekanu čokoladu umiješajte u margarinsku smjesu. Na kraju umiješajte i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tijestom napunite deset malih namaštenih kalupića. U zagrijanoj pećnici pecite na 175 °C otprilike 20 minuta.
U međuvremenu od šećera u prahu, limunova soka i bjelanjka izradite glatku šećernu glazuru. Dodajte prigodnu narančastu boju i premažite kolačiće. Vrh svakog muffina ukrasite jestivim paucima.
K. Ramić