Praline. Tako male, a tako fine… Možete li im odoljeti? Kladimo se da ne možete. A tek kad probate ove slasne bombice naše Nade… shvatit ćete da se Raj spustio na Zemlju!
Vrijeme pripreme: 2 sata
Potrebni sastojci:
25 dag marcipan smjese
15 dag maslaca, sobne temperature
60 ml Marascina ili Kirscha
1 dag šećera u prahu
1 mahuna vanilije (samo sredina)
7,5 dag preprženih badema
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca ili margarina
1 dcl slatkog vrhnja
…
vrećica za štrcanje
papirnate košarice za praline
Priprema:
1. Marcipan smjesi dodajte Maraskino ili Kirsch, šećer u prahu, jezgru vanilije i sve zgnječite u jednoličnu masu.
2. Posebno pjenasto istucite maslac i dodajte marcipanskom tijestu. Dobro izmiješajte. Tom smjesom napunite vrećicu za štrcanje s tuljčićem zvjezdastog otvora.
3. Istiskujte masu tako da dobijete oblik pralina. Po potrebi stavite na pola sata u zamrzivač pa u svaku pralinu utisnite po pola badema.
4. Na pari otopite čokoladu, slatko vrhnje i maslac, pustite da se smjesa ohladi.
5. Praline jednu po jednu umačite u glazuru i stavljate na pek papir da se dodatno ocijede od viška čokolade. Složite u košarice za praline.
U slast!
Nada Duhović
Just good food