Famozni umak s fettucinama… riječ je o pravom talijanskom remek djelu koje me odmah oduševilo.
Nažalost, često mi je teško doći do svježeg bosiljka… Na teglicu ove božanstvene biljke sam naišla slučajno… i naravno brzo
ju ugrabila.
Predlažem da isprabate ovu pravu (i lako izvedivu) deliciju posutu preprženim
pinjolima.
Potrebni sastojci
300 g miješanih, zelenih i bijelih fettucina ili tagliatella
50 g pinjola u zrnu, preprženih
listovi svježeg bosiljka za ukrašavanje
Priprema
1. U većem loncu slane vode skuhajte tjesteninu tako da bude al dente (provjerite upute na omotu). Dobro ocijedite.
2. Vruću tjesteninu pomiješajte s umakom od bosiljka (Pesto umak). Ukrasite preprženim pinjolima u zrnu i ukrasite bosiljkom.
Dobar tek!
Nada Duhović
Just good food