Već ste odavno naumili dotjerati liniju, no nikako da se pokrenete? Bez brige. Uz naše trikove to će biti lako.
1. Umjerena aktivnost za čvrsto tijelo
Počnimo s najvažniji potrošačem masti: mišićima! Ako su oni zakržljali, i masne naslage ostaju na svom mjestu. No, i za to postoji rješenje: idealno bi bilo 3 puta tjedno po 30 minuta hodati, trčati, voziti bicikl, plivati ili plesati. Time se sagorijevaju masnoće, a muskulatura ponovno postaje napeta.
2. Tijekom dana pijte puno tekućine
Kako biste postali i ostali vitki, nezaobilazan je povećani unos tekućine. Dnevno popijte 3 litre nekaloričnih napitaka (kava i crni čaj se ne broje, naprotiv oni oduzimaju tekućinu!). U to spadaju i sokovi od voća i povrća.
3. Jaki začini brišu želju za slatkim
Čili, paprika i papar kao sastojci glavnog jela otjerat će želju za slatkim. Dobar trik da zaboravite na desert.
4. Jedite polagano
Gutate li hranu, a osim toga ste u mislima tko zna gdje, i ne primjećujete koliko ste već pojeli. Zato u svakom obroku, pa i međuobroku, sudjelujte i uživajte svjesno.
5. Nakon jela popijte šalicu crne kave
Šalica kave nakon jela sagorijeva masti, potiče probavu te brzo vraća energiju.
6. Voće kao najbolji međuobrok
Sezonsko voće (porcija od 150 do 200 g) je izvrstan međuobrok. Voćni šećer čuva vas od napadaja gladi, a vitamin C potiče sagorijevanje masti.
7. Stres deblja, opustite se
Stres je pravo sredstvo za debljanje, u sebe pod stresom naprosto trpamo masne i slatke stvari. Iskušajte ovo: udahnite iz trbuha te polagano izdahnite. Ponavljajte sve dok ne osjetite da pritisak popušta.
8. Izbjegavajte vagu, mjerite centimetre
Mišići su teži od sala. A ako redovito vježbate, izgubit ćete masne naslage, no ne nužno i kilograme. Zato radije kontrolirajte napredak s metrom u ruci.
9. I na kraju malo fitnessa
Dok perete zube, napravite nekoliko čučnjeva, dok pripremate povrće, napnite mišiće trbuha i stražnjice, zadržite minutu, opustite, pa ponovite. Ne oduzima puno vremena, nije naporno, a pomoći se vam na putu do vitkosti, čineći tijelo čvrstim.
K. R.