Ima li boljeg i konkretnijeg glavnog jela od mesne štruce? Pravi će mesojedi reći da nema! Ako miješanom mljevenom mesu dodate i dalmatinsku pancetu, uspjeh je zagarantiran!
Vrijeme pripreme: 1 sat i 10 minuta
Potrebni sastojci
700 g miješanog mljevenog mesa
2 jaja
1 glavica luka
1 žlica peršina
1 žemlja ili kriška kruha
120 ml kiselog vrhnja
sol, papar
malo ulja
200 g dalmatinske pancete
1 žlica pirea od rajčice
100 ml mesnog temeljca
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 200° C. Kalup za srneći hrbat podmažite uljem.
2. Kruh ili žemlju narežite na kockice i u manjoj zdjelici dobro izmiješajte s vrhnjem.
3. U posebnu zdjelu stavite meso, jaja, luk, peršin, pire od rajčice i žemlju pomiješanu s vrhnjem. Sve dobro izmiješajte, posolite, popaprite.
4. Dno podmazanog kalupa obložite ploškama pancete, a na nju premjestite mješavinu s mesom. Poravnajte meso i sve skupa još prekrijte ploškama pancete.
5. Tako pripremljenu mesnu štrucu malo podlijte mesnim temeljcem i zapecite 15-ak minuta na 200° C, a zatim temperaturu snizite na 170° i pecite još 40-ak minuta. Povremeno po potrebi podlijte s još temeljca.
6. Servirajte toplo uz prilog po želji.
Nada Duhović
Just good food