U potrazi ste za idealnim ljetnim osvježenjem? Predlažemo da isprobate ovaj slastan i mirisan desert!
Sastojci:
(za tri čaše od 200ml)
Panna cotta
- 500 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera
- vrećica
želatine u prahu - aroma vanilije
Žele od šumskih
jagoda
- 250 g jagoda
- 150 g šećera
Priprema:
Pripremite čaše u koje
namjeravate uliti panna cottu i istovremeno promjerom uže čašice koje će vam
služiti kao kalup.
Namočite želatinu da
nabubri.
Žele od jagoda
Pomiješajte jagode sa
šećerom i kuhajte, povremeno vrlo oprezno miješajući da se šećer rastopi, ali
da jagodice djelomično ostanu cijele. Oduzmite četvrtinu količine od
nabubrene želatine i umiješajte u jagode koje ste skinuli s vatre. Ostavite da
se ohladi.
Panna cotta
Šećer rastopite u
vrhnju miješajući. Kad provrije, sklonite s vatre i umiješajte preostalu
nabubrenu želatinu dok se potpuno rastopi. Dodajte aromu vanilije.
Oprezno ulijte malo ohlađenu panna cottu u pripremljene čaše u sredinu kojih
ste stavili čašice manjeg, užeg promjera i napunite. Po želji jedan dio ili čak
i sve možete odmah pomiješati sa želeom od jagoda. Ostavite da se malo ohladi,
a zatim stavite na jedno sat vremena u hladnjak.
Oprezno prođite tankim
nožem uz rub manje čašice da je odvojite od kreme, pa polako izvucite, a
nastalu udubinu napunite želeom.
Umjesto šumskih jagoda
jednako će poslužiti i obične jagode, maline ili neko drugo bobičasto voće.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen