Ove pomalo pikantne rolice odličan su prilog glavnom jelu ili jednostavno, a ukusno i zdravo predjelo.
Potrebni sastojci
1 patlidžan
1 tikvica
20-ak crnih otkoštenih maslina
10 dag dalmatinskog pršuta (ili nekog drugog)
1/2 kg svježeg kravljeg sira
10 dag naribanog sira Gouda
2 žumanca
sol, papar
maslinovo ulje
svježi ružmarin
Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 200° C. Patlidžan i tikvicu operite, odrežite im vrhove te narežite na tanke i dugačke listove debljine oko 3-4 mm. Nasjeckajte sitno svježi ružmarin i otkoštene masline, naribajte Gaudu, te narežite pršut na tanke trakice. Sve zajedno umiješajte u svježi sir. Dodajte žumanca, posolite, popaprite i dobro sve izmiješajte.
2. Smjesu žličicom premazujte po listovima povrća. Zarolajte. Po potrebi koristite čačkalice. Rolice gusto složite u vatrostalnu zdjelu premazanu maslinovim uljem. Zdjelu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-35 minuta ili dok ne požute i lijepo se zapeku. Ukrasite ih ružmarinom, poslužite uz ribu ili bilo koje drugo meso. Ili ih servirajte kao samostalno glavno jelo.
Nada Duhović
Just good food