Popularna mesna štruca pripremljena je na malo drugačiji način i u zgodnom kuglof obliku.
Nadjev od miješanog mljevenog mesa je savršenog okusa, zrnat, sočan, pravi užitak za sladokusce. Ja sam ove fine sočne odreske poslužila uz jednostavan pire od krumpira i sa salatom od svježeg kupusa… užitak potpun!
Potrebni sastojci
1 kg miješanog mljevenog mesa
2 veća luka
2 češnja češnjaka
sol, papar
1 žlica senfa
3 jaja
1 žlica koncentrirane rajčice
1 žličica mljevene paprike
1 žlica sjeckanog svježeg peršina
150 g krušnih mrvica
30 dkg mesnate slanine u ploškama
Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 170 °C. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte, dodajte ga mljevenom mesu. Dodajte jaja, senf, sitno nasjeckan svježi peršin, mljevenu papriku, koncentriranu rajčicu, pa sve još posolite i popaprite. Sve dobro izmiješajte.
2. Kalup za kuglof obložite ploškama slanine. U obložen uspite smjesu od mljevenog mesa, sve poravnajte, pa pecite kuglof 60 minuta u pećnici.
3. Nakon sat vremena kuglof premjestite, okrenite ga u lim za pečenje, te ga vratite u pećnicu i pecite još 30-ak minuta na istoj temperaturi, dok slanina ne postane hrskava i zlatno žuta. Pečen kuglof izvadite iz pećnice, ukrasite listom peršina i poslužite.
Nada Duhović
Just good food