Sastojci
za 8 osoba
- 40 dkg lazanja s jajima
- 40 dkg mozzarelle
- 30 dkg svježeg kravljeg sira
- 35 dkg svinjskog filea
- 30 dkg pikantne kobasice
- 10 dkg ribanog parmezana
- 5 dkg slanine
- 9 dkg maslaca
- 7 dl umaka od rajčice
- 2 dkg mrvica
- 1,2 dl crnog vina
- 1 luk
- 1 mala mrkva
- 1 stabljika zelenog celera
- ulje
- 2 jaja
- sol
- papar
Priprema
Sitno
nasjeckajte mrkvu, luk, celer i slaninu te popržite u tavi sa 5 dkg maslaca, 1
dl ulja i svinjskim fileom. Dodajte
vino, ostavite da ispari, dodajte umak od rajčica, sol i papar te kuhajte 2
sata. Izvadite
file i sitno sameljite.
Polovicu
mesa vratite u umak u kojem se kuhalo, a drugu polovicu stavite u zdjelu,
dodajte 1 jaje, 2 dkg parmezana i mrvice te promiješajte.
Od
dobivene smjese oblikujte kuglice veličine lješnjaka. Pržite
ih u vrelom ulju, izvadite na papirnatu salvetu da se ocijedi suvišna masnoća i
stavite na stranu.
Kobasicu
popržite na vrlo malo ulja, ogulite i narežite na ploške. Mozzarellu narežite na
tanke ploške i ostavite na papirnatoj salveti da se ocijede. Ocijeđeni svježi
kravlji sir protisnut kroz sito pomiješajte sa 1 jajem, 5 dkg parmezana, malo
soli i papra.
Lazanje
skuhajte al dente i ostavite na čistoj krpi da se osuše. Vatrostalnu zdjelu premažite
maslacem, na dno poslažite sloj lazanja, pokrijte tankim slojem smjese s
kravljim sirom i nekoliko žlica umaka.
Dodajte
nekoliko okruglica, nekoliko ploški kobasice i mozzarelle. Nastavite
slagati slojeve na isti način i završite parmezanom, preostalim ploškama mozzarelle
i umakom.
Pecite
20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva i zapecite.
Ordinacija.hr